Årets Teknikpris – nominerade 2018

Umeå är redan idag en fantastisk teknikstad med kompetens, idéer och innovationer i världsklass. Med Årets Teknikpris vill vi lyfta fram dessa i ljuset. Vid Umeågalan den 8 november kommer vi, Volvo Lastvagnar, Ålö och Komatsu Forest, därför att dela ut Årets Teknikpris för andra gången.

Årets Teknikpris  tilldelas en individ eller ett företag som med innovation och nytänkande skapar tillväxt och stärker Umeå som teknikstad. Vi vill prisa ett företag eller en företagare som, precis som våra företags grundare, har en idé, vågar utveckla den och hjälper till att utveckla Umeå som teknikstad.

De nominerade till Årets Teknikpris 2018 är…

Fältcom
Motivering: Från ett examensjobb och en vision att med teknikens hjälp kunna bidra till en bättre värld har detta företag utvecklats till ett av världens 50 mest lovande företag inom Internet of Things. Även om deras teknologi finns i fartkameror, så är det inget som kan stoppa dem.

Olofsfors
Motivering: Ett anrikt företag som med stolthet levererat kvalitet sedan 1762. Med en vilja av stål och med stark lokal förankring har företaget blivit världsledande inom sin nisch. Produkterna må vara hårda och vassa, men tillverkas med omtanke om miljön. En omtanke man tar man med sig i morgondagens satsningar.

AIT
Motivering: Från högt flygande visioner till praktisk fungerande verklighet hjälper detta problemlösande företag för verkstadsbranschen sina kunder vidare till nästa nivå. Med spetskompetens, lång erfarenhet, kreativitet och samverkan skapar man lösningar för kundens behov nu och i framtiden.

När utses vinnaren?

Den slutgiltiga vinnaren presenteras på Umeågalan den 8 november.

Tillbaka

Stort grattis till Rototilt Group AB, vinnare av Teknikpriset 2017.

Rototilt Group AB – vinnare av Teknikpriset 2017