Årets Teknikpris – Nominerade

Umeå är redan idag en fantastisk teknikstad med kompetens, idéer och innovationer i världsklass. Vi känner att det är hög tid att dessa lyfts fram i ljuset. Vid Umeågalan den 9 november kommer vi därför att dela ut Årets Teknikpris för första gången. Initiativtagare till det nya priset är Volvo Lastvagnar, Ålö och Komatsu Forest.

Årets Teknikpris kommer att tilldelas en individ eller ett företag som med innovation och nytänkande skapar tillväxt och stärker Umeå som teknikstad. Vi vill prisa ett företag eller en företagare som, precis som våra företags grundare, har en idé, vågar utveckla den och hjälper till att utveckla Umeå som teknikstad.

De nominerade är…

Rototilt

En engagerad och driven entreprenör som med glöd har drivit företaget framåt mot en stark tillväxt de senaste åren. I en mogen bransch har de lyckats vidareutveckla och industrialisera en produkt för världsmarknaden och blivit ett starkt regionalt teknikföretag att räkna med.

Algoryx

En visionär som med ny teknik skapar lösningar för sina kunder i en simulerad värld. Som en liten aktör i en växande bransch har de hittat nya affärsmöjligheter över hela världen. I en tid där digitalisering och visualisering driver utvecklingen framåt är detta ett företag som har stora möjligheter att växa i framtiden.

Vännäs Verkstad

Superuppfinnaren som före andra identifierat möjligheterna att ligga i framkant i en bransch med snabbt växande teknikutveckling. Med sin spjutspetskompetens stödjer man idag såväl stora globala företag som lokala innovatörer med prototyper och produkter. Detta är ett företag med stor potential för tillväxt.

När utses vinnaren?

Den slutgiltiga vinnaren presenteras på Umeågalan den 9 november.

Tillbaka

Stort grattis till Rototilt Group AB, vinnare av Teknikpriset 2017.

Rototilt Group AB – vinnare av Teknikpriset 2017